Вујић: Огроман допринос Цвијановић да се ставови Српске чују у Вашингтону

ГС
Foto: Инстаграм

ВАШИНГТОН- Амбасадор БиХ у Вашингтону Бојан Вујић истакао је да је посјета предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић САД потврдила да је прошло вријеме у којем је бошњачка перспектива политичких дешавања у БиХ била једино добродошла у Вашингтону, те да су направљени помаци да се ставови Републике Српске јасније и гласније чују у САД, што је огроман допринос предсједнице Српске.

- Током боравка у САД, предсједница Цвијановићева имала је прилику да се састане са значајним функционерима и личностима из сфере америчке политике и бизниса, те да им презентује ставове Републике Српске о ситуацији у БиХ - нагласио је Вујић.

Подсјетивши да је ово друга посјета предсједнице Републике Српске САД у посљедњих годину дана, амбасадор БиХ у Вашингтону изјавио је Срни да разлог за њене интензивније спољнополитичке активности лежи у потреби да упозна носиоце политичких функција у Америци о реалној ситуацији у БиХ и злоупотребама и противдејтонским активностима бошњачке политичке елите, преноси РТРС.

- У обје ове посјете свједочили смо да је предсједница Цвијановић примљена на високом нивоу у Вашингтону, што нам говори да је она као предсједник Републике добродошла да изнесе и другачија виђења, супротна бошњачкој пропаганди коју пласирају како представници политичког Сарајева, тако и појединци из различитих бошњачких националистичких кругова у САД - нагласио је Вујић.

На крају, констатовао је Вујић, да њене двије посјете званичном Вашингтону у посљедњих годину дана нису биле успјешне и корисне за Републику Српску, не би представници радикалних бошњачких удружења у САД толико учестало наступали у медијима и са толико разочарења се обраћали америчким институцијама које су се на крају, ипак, оглушиле о бошњачке примједбе и приједлоге.

- Сва та галама бошњачких удружења широм САД и њихов неуспјешан покушај да излобирају да САД уведу санкције предсједници Цвијановић, говори у прилог чињеници да су њене обје посјете САД биле више него успјешне и веома значајне - закључио је Вујић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана