Вујадиновић: Србија инсистира на јединству српског народа

Срна
Вујадиновић: Србија инсистира на јединству српског народа

МОСТАР- Потпуно јединство српског народа и окупљеност око једног циља јесте оно на чему инсистира Србија, поручио је члан Парламентарног форума Република Србија-Република Српска Милимир Вујадиновић након данашњег састанка у Мостару са представницима српске заједнице.

Вујадиновић, који је и посланик у Скупштини Србије, састао се са старјешином Саборне цркве Свете Тројице у Мостару Душком Којићем, замјеником предсједника Градског вијећа Велибором Миливојевићем, предсједницом Градског одбора Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Сањом Бјелицом Шаговновић и представником Канцеларије Републике Српске у Мостару Душком Савићем.

Он је истакао да константне посјете српској заједници свугдје у свијету јесу политика државе Србије у посљедњих десетак година, те да је Декларација о правима српског народа која је на дневном реду Скупштине Србије потврда бриге за српски народ ма гдје да се налазио.

-То је први документ такве врсте који се на такав начин усваја у Скупштини Србије. Ово је идеалан тренутак за посјету нашој заједници, а Мостар је сам по себи град који је био и сједиште српске културе, не заостајући за другим центрима српске културе попут Београда или Новог Сада - рекао је Вујадиновић.

Он је нагласио да су Србија и њен предсједник Александар Вучић увијек, у материјалном, културном и политичком смислу стајали иза српског народа у Мостару који, нажалост, није бројан.

Вујадиновић је истакао да се и данас, као неко ко доста често посјећује Мостар, потрудио да разговара о свим актуелним темама, попут помоћи српском народу у бољој организацији када је ријеч о изборном процесу који слиједи, али и организације “Шантићевих вечери поезије” у септембру и гдје Србија, на неки начин увијек учествује.

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић захвалио је Србији, њеном предсједнику Александру Вучићу, посланику Вујадиновићу и свим представницима власти Србије и Републике Српске на константној заинтересованости за српски народ у Мостару и Херцеговини.

-Ово је потврда континуитета и састанака који се скоро на мјесечном нивоу одржавају и гдје се размјењују тренутне актуелности и осмишљавају заједничке политике, инвестиције, подршке, да би овим људима овдје било лакше, да би им живот био комфорнији и могућ - поручио је Миливојевић.

Он је нагласио да су сви представници Србије увијек уз српски народ у долини Неретве отвореног срца и да веома добро познају проблематику заједнице у Мостару.

-Оно што сваки пут пренесу јесте истинска подршка, али и порука јединства, јер једино удружени и сабрани, сви ми заједно овдје, од политичких удружења, грађана и Цркве, можемо направити искораке. Тако уједињеним никада нам неће изостати подршка Србије -рекао је Миливојевић.

Он је додао да је било говора о многим темама, од избора који су заказани за октобар, до припреме културних манифестација и осталих збивања која ће услиједити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана