Вучинићу за измјену Изборног закона добар и Кристијан Шмит

ГС
Foto: Принтскрин

БАЊАЛУКА - Посланик у НСРС Ђорђе Вучинић потврдио је да је ОСЦЕ-у поручио да измјене Изборног закона може да наметне само Кристијан Шмит, јер СНСД у Дому народа блокира те покушаје.

Посланик Листе за правду и ред Небојше Вукановића реаговао је након што му је СНСД-ов Игор Жунић рекао да је тражио реакцију ОХР-а према високим функционерима Републике Српске.

"Је ли истина господине Вучинићу да сте недавно сједили са господином Адлером из ОЕБС-а? Сједили сте са њим? То из међународних кругова излази. Је ли истина да сте покренули питање реакције ОХР-а према функционерима Републике Српске и да без њихове помоћи не можете 'ви само у рат', не можете ви доћи на власт без њихове помоћи? Је ли то истина? Јесте! Ово што радите је на трагу те приче и молбе господину Адлеру да реагује на овај начин. И ако мислите да ми не знамо такве ствари, за то треба да одговарате пред јавности!", рекао је шеф Клуба посланика СНСД-а у НСРС Игор Жунић.

На то је Вучинић потврдио разговор и да је странцима као једино рјешење за измјене Изборног закона понудио интервенцију високог представника.

"Никада нисам сједио ни са ким из ОЕБС-а, него ОСЦЕ. Истина је сљедећа, рекао сам да СНСД блокира БиХ у Дому народа и не може да се донесе измјена Изборног закона због СНСД-а и да једина институција која то може урадити, легално, био то Шмит или било ко други, је високи представник који може да наметне измјене Изборног закона", рекао је Вучинић, преноси АТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана