Вучинић: Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ био представа за наивне

ГС
Foto: Архива

Још једном се показало да квази-патриотска политика СНСД има само за циљ да лијепо звучи народу, а реалност буде готово увијек супротна.

То је изјавио народни посланик и члан Одбора за политички систем, правосуђе и управу Народне скупштине Републике Српске Ђорђе Вучинић, коментаришући то што је Окружни суд у Бањалуци јучерашњом пресудом испоштовао одлуку Уставног суда БиХ, а не Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ који је усвојила НСРС.

–Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ, како сам и упозоравао да ће бити, није ништа друго него једна од представа за оне неупућене и наивне. Најгоре од свега је што су и они знали исход кад су креирали тај закон и упутили га у процедуру, али наравно да нису пропустили прилику да још једном обману народ – рекао је Вучинић за Независне новине.

Истакао је да га новонастала ситуација не изненађује.

–Народна скупштина Републике Српске је толико деградирана, да ово чак није нешто што ме изненађује, јер је неозбиљност владајуће коалиције уз јефтини популизам на националној основи њихов симбол – нагласио је Вучинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана