Вучинић сматра да Шмит може да наметне измјене изборног закона

Срна
Foto: Дражан Оскар Подеровић

БАЊАЛУКА - Посланик Листе за правду и ред у Народној скупштини Републике Српске Ђорђе Вучинић изјавио је да је на састанку са ОЕБС-ом рекао да измјене Изборног закона БиХ блокира СНСД у Дому народа и да је једина институција која може да донесе измјене Изборног закона високи представник - био он легалан или нелегалан.

"Никада нисам сједио ни са ким из ОЕБС-а, него ОСЦЕ-а... Истина је сљедећа, рекао сам да СНСД блокира БиХ у Дому народа и да не може да се донесе измјена Изборног закона због СНСД-а и да је једина институција која то може урадити, легално, био то Кристијан Шмит или било ко други, високи представник који може да наметне измјене Изборног закона", рекао је Вучинић током расправе о Приједлогу закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске, који је пред посланицима по хитном поступку.

Њега је питао шеф Клуба одборника СНСД-а у парламенту Српске Игор Жунић да ли је тачно да се састао са представницима ОЕБС-а и покренуо питање реакције ОХР-а према највишим функционерима из Републике Српске.

"Је ли истина господине Вучинићу да сте недавно сједили са господином /шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ Брајаном/ Агелером из ОЕБС-а? Сједили сте са њим? То из међународних кругова излази. Је ли истина да сте тада покренули питање реакције ОХР-а према највишим функционерима Републике Српске. Не можете ви доћи на власт без њихове помоћи? Је ли то истина? Јесте! Зато ово што ово што радите је на трагу те приче и молбе господину Агелеру да реагује на овај начин", рекао је Жунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана