Вучинић признао да је гласао умјесто Вукановића, Стевандић најавио пријаву

Срна
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Посланик Листе за правду и ред у Народној скупштини Републике Српске Ђорђе Вучинић признао је да је прекршио Пословник када је синоћ на сједници гласао умјесто шефа Клуба ове листе Небојше Вукановића, те поручио да је спреман да сноси одговорност.

-Сносићу било какву одговорност, ако има кривичног дјела позивам органе да га утврде - рекао је Вучинић новинарима у Бањалуци.

Он тврди да је предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић требао да га удаљи са сједнице и понови спорно гласање, али да то није учинио.

Вукановић је рекао да је он као шеф Клуба најодговорнији, јер је Вучинић млад посланик који нема искуства.

Додао је да је у дискусији већ најавио да ће гласати да Милан Петровић из СДС-а буде изабран за потпредсједника Народне скупштине из реда опозиције, али није очекивао да одмах након расправе о тој тачки буде и гласање, већ краткотрајна пауза, због чега није био у то вријеме у сали.

Милан Петровић из СДС-а није изабран за потпредсједника Народне скупштине Републике Српске из реда опозиције.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас у Бањалуци да ће пријавити надлежним органима посланика Листе за правду и ред Ђорђа Вучинића, јер је починио класичну злоупотребу.

-Оно што је изнад пословника о раду Народне скупштине јесу закони и Устав Српске. Надлежне скупштинске комисије сагледаће који су закони и чланови Устава Републике Српске прекршени оваквим поступком Вучинића, а као предсједник Народне скупштине дужан сам да реагујем. Драго ми је ако се Вучинић извинио и сигурно је да нисам за неку драконску казну - рекао је новинарима Стевандић.

Он је рекао да је гласање у туђе име класична злоупотреба, а све је регулисано Уставом и законима.

На питање зашто није изабран потпредсједник Народне скупштине из СДС-а, Стевандић је рекао да је гласао за избор јер то мјесто припада СДС-у, али да су посланици гласали у складу са политичким одлукама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана