Вучић: Велике снаге НАТО војника се окупљају у региону

ГС
Вучић: Велике снаге НАТО војника се окупљају у региону

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић казао је у сриједу у Београду како се велике снаге окупљају у регији али како је увјерен да ни на који начин неће бити искориштене против српског народа.

"У овом тренутку имате у оквиру мисије ЛТА 1.500 НАТО војника у БиХ а НАТО снаге су појачане нечим што је новост, то су стратешке резерве које је поставила Европска унија и оне се не налазе на том територију већ на територију сусједних земаља Румуњске, Мађарске, Бугарске", казао је Вучић након сједнице проширеног колегија начелника Главног штаба Војске Србије.

Вучић је рекао како је тај састанак одржан како би се анализирали сви недостаци и сигурносне пријетње и ситуација у регији те додао како се Србија, односно опрема и наоружање Војске Србије модернизирају, увећавају и унапрјеђују.

"Много изазова имамо, велике снаге су окупљене у регији из различитих разлога, од значајних снага сусједних земаља до огромног броја НАТО припадника на Косову. Ми рачунамо на добру сарадњу с КФОР-ом и вјерујемо да ће допринијети стабилизацији прилика на Косову", казао је Вучић, преноси УНА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана