Вучић: Убједљива побједа листе “Србија не сме да стане”

Срна
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је на свим бирачким мјестима на поновљеним изборима у Србији убједљиву побједу однијела листа “Србија не сме да стане”.

Вучић је навео да је листа убједљиво побиједила на свим бирачким мјестима и на градском и на републичком нивоу.

“Догодиле су се и значајне промене у бирачком телу, на републичком новоу је излазност била око 43 одсто и нешто мање од 40 одсто на нивоу града. Имали смо поновљено гласање на Новом Београду и на Бежанијској коси, и ту је убедљиву победу однела листа 'Србија не сме да стане'”, рекао је Вучић.

Он је навео да се чекају укупни резултати са три бирачка мјеста и додао да је листа “Србија не сме да стане” освојила 69,5 одсто, док је листа “Србија против насиља” узела 21 одсто.

Према његовим ријечима, уколико буде пристојна излазност 2. јануара и ако настави да расте популарност ове листе реално је очекивати и 130. мандат.

“Грађани Србије неће рушење своје државе, неће да слушају о неправилностима, а да нема доказа. Знају да није било неправилности”, истакао је Вучић.

Наводећи да су данашњи резултати отпор грађана рушењу државе, Вучић је истакао да неће бити револуција и насилног отимања власти.

Он је изразио очекивање да ће до краја фебруара, почетка марта бити формирана влада.

Избори су поновљени на бирачким мјестима на којима није било могуће утврдити резултате гласања на изборима одржаним 17. децембра, као и на оним мјестима на којима су поништени резултати гласања због уочених изборних неправилности.

Коалиција “Србија против насиља” бојкотовала је поновљене изборе.

Републичка изборна комисија данас је донијела рјешење да се на осам бирачких мјеста у пет општина 2. јануара понови гласање на парламентарним изборима и да се због тога штампа 5.352 гласачка листића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана