Вучић: У Бриселу данас није било конкретних резултата за Западни Балкан

Танјуг
Foto: Танјуг/AП

БРИСЕЛ- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да данас на самиту ЕУ-ЗБ није било никаквих конкретних резултата за Западни Балкан, али да јесте вођена добра дискусија.

Вучић је тако одговорио на питање Танјуга да ли је било данас неких конкретнијих одлука за ЗБ и која је главна порука из Брисела која се могла чути за ЗБ, као и да ли је он упутио неку конркетну поруку ЕУ.

"Све што сам рекао овде, рекао сам отворено и јавно у присуству званичника ЕУ. Ако смем да преведем шта је било кључно за нас, ако анализирате конкретне резултате - није било конкретних резултата, али је то била добра дискусија и нећу то потценити. Али, ако ме питате да ли су Северна Македонија и Албанија добиле датум, нису добиле никакав датум за почетак преговора, а БиХ није добила статус кандидата", констатовао је Вучић.

Такође, рекао је да су га данас многе земље критиковале због позиције Србије у вези са ратом у Украјини и руске интервенције.

"То је конкретно речено, али политика се не односи увек на конкретне резултате, на крају јесу резултати најважнији, али је јако важно да бисмо дошли до њих да шалушамо једни друге, да водимо продуктивне дискусије и изградимо однос поверења. И са те тачке гледишта, то је био важан састанак и добар знак за будућност", навео је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана