Вучић: Тема појединаца из БиХ смо Додик и ја, наша политика је мир и развој

Срна
Foto: Агенције

СТАНАРИ- Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да у разговору са другим званичницима и лидерима говори искључиво о Србији, развоју и очувању мира у региону, док са друге стране долазе информације да појединци из БиХ током таквих састанака највише говоре о њему и предсједнику Републике Српске Милораду Додику, што оцјењује као веома лоше јер пажњу треба усмјерити на економију а не политику заснивати на лажима.

Одговарајући на питање новинара о наводном утицају Француске на дешавања у БиХ, односно отварању дискусије о смањењу утицаја ОХР-а непосредно након разговора са предсједником Француске Емануелом Макроном, Вучић је истакао да са таквим званичницима не говори о другима, као што то раде неки из БиХ.

"Једина агенда им је Република Српска, Србија, Вучић и Додик. Сада су у посљедње вријеме убацили и Орбана. Кажу да је то ретроградна политика, али не одговарају на питања зашто у БиХ не граде аутопутеве и пруге. Када их питате за друго, онда све знају", рекао је Вучић новинарима у Станарима.

Каже да је годинама изложен неистинама које против њега износе поједини у БиХ, али да он неће поступати на исти начин јер је политика Србије другачија.

"Да ме нисте питали, о томе не бих ни говорио. Ничије име нисам споменуо. Сви би да покушају бити политичари преко Вучића. Наша политика је та да развијамо Републику Србију, да помажемо развоју Републике Српске и региона колико можемо, да не угрозимо мир", навео је Вучић.

Истиче да је дуго разговарао са предсједником Француске Емануелом Макроном током његове званичне посјете Србији, наводећи да наведено питање није била тема.

"Трудим се да правим мостове. Други у разговору са званичницима причају о мени. Од 45 минута разговора, толико и говоре о мени. Ти који су ми то пренијели нису ни запамтили колико пута помињу Додика. За мене је једини циљ да сви заједно живимо у миру", поручио је Вучић.

Наводи да, без обзира на лажи које се пласирају, гледа право испред себе.

"Одакле год да дођете овдје у Станаре, ви|ећете ово овдје. Свидјело се то некоме или не. Мислили о мени све најбоље или најгоре, морате да кажете да овај Дом здравља изгледа лијепо. За малене Станаре изгледа дивно. То је наша политика", поручио је Вучић на конференцији за новинаре након свечаности у Станарима поводом отварања Дома здравља "Србија".

Одговарајући на питања, Вучић је рекао да се није мијешао у политичке кампање у Републици Српској, али да увијек може да каже шта мисли о нечијем развоју и очувању њених интереса.

"Бавим се Србијом. Као предсједник све их познајем, имам односе са руководством Републике Српске али се нисам мијешао у кампање", рекао је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана