Вучић: Српском народу се више никада неће поновити погром

ГС
Foto: Predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Почетком августа не може никада бити нешто важније, јер тада је наш народ изгубио своје најмилије, имања, куће, имовине, родну груду, рекао је предсједник Србије Александар Вучић, током обиљежавања Дана сјећања на страдале и прогнане Србе у акцији "Олуја".

"Десет година то радимо без изузетка, иако увијек имате, неко би рекао, важније ствари. Ја сам захвалан предсједнику Додику и Републици Српској и свима који су са мном радили на томе што никада нисмо имали важнију ствар од ове. Почетак августа су дани наше туге, сјећања, муке због изгубљених људи, њихових кућа, огњишта, дјеце коју никад нећемо моћи да вратимо и поноса јер они који нас нападају и радују се својој великој побједи, никада неће моћи да разумију да није побједа када акцију водите на тенку, а на њима амерички амбасадор, а суочавате са са женама, дјецом и старцима на тракторима", поручио је Вучић.

Навео је да је трактор именица мученика, дивних и поштених људи који су били приморани да напусте огњишта.

Каже да су покушали да нас унизе усвајањем резолуције којом би нас прогласили за геноцидан народ.

- Говорили су не, не, не, то је због индивидуалних злочина. Не! Хтјели су да нам ставе жиг геноцидног народа. Ја знам како је било прије 12 година, политичари нису хтјели ни да кажу ништа да се не би замјерили некоме. А ми смо се у УН пред цијелим свијетом супротставили најмоћнијим силама свијета! И рекли Доста је било! Доста је било притисака на мали слободарски народ! И показали смо како једна мала земља може да их побиједи - истакао је Вучић.

Ми нећемо никоме да служимо, служимо само свом народу и својој земљи, и то се никада неће промијенити, рекао је предсједник на шта је поздрављен аплаузом.

- Данас живимо неке друге вриједности, искривљене и накарадне. Хоће да нас науче да је "вок" покрет будућност, да када буду трчали на Олимпијади они други могу да возе и мотор. Да у боксу мушкарац може да туче жену. Ми нисмо за те вриједности! Поштујемо вас, али хоћемо да имамо своју земљу и своје вриједности - рекао је он.

Вучић је рекао да морамо мијењати себе, да више учимо и радимо, како бисмо наставили да побјеђујемо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана