Вучић: Српска увијек може да рачуна на Србију

Танјуг
Foto: Танјуг

БИЈЕЉИНА - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Срби не треба да се стиде својих разлика и да Република Српска увијек може да рачуна на Србију.

“Не треба да се стидимо својих разлика. Дакле, имамо много политичких разлика, имамо разлика и у другим уверењима, али поштујући те разлике можемо да створимо заједништво и јединство. Људи су то приметили, сигурни смо, али успели смо да превазиђемо оно што је било у време Милошевића, санкција - другачије ставове, мишљење - ми то више немамо у односима Србија и Републике Српске”, рекао је Вучић за ТВ БН, након што је данас у Бијељини присуствовао свечаности поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Он је додао да постоји поштовање и разумијевање поводом чињенице да је ријеч о истом народу који живи у различитим државама.

“Морамо да будемо блиски и да се помажемо. Срећан сам што Република Српска увек може да рачуна на Србију. Да будем искрен, можда део тога враћам још из детињства, када сам слушао своју фамилију, окупљали смо се на светог Илију, када су говорили: 'Никада Србија неће разумети колико је ми с ову страну Дрине волимо''. Људи у Српској такође треба да разумеју колико ми вас волимо, било да смо из Београда или било ког дела Србије'“, додао је Вучић.

Вучић је истакао да Србија поштује и жели мир и са Бошњацима.

“Хоћу да кажем и Бошњацима, да их поштујемо, желимо да у миру наставимо да живимо. Желимо да градимо, да се повезујемо, да видимо шта то можемо да урадимо како бисмо превазишли тешкоће, а биће их ове зиме”, додао је Вучић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана