Вучић: Србија нема право да одустане од Српске, без обзира на притиске

Танјуг
Вучић: Србија нема право да одустане од Српске, без обзира на притиске

ЛАКТАШИ- Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да Србија нема право и не смије да одустане од подршке Републици Српској, „ма која сила да тражи да уведе санкције против наших људи или припадника нашег народа“.

Вучић, који је у посејти Републици Српској поводом Дана сјећања на страдале у "Олуји", рекао је за РТС да је јуче са предсједником Српске Милорадом Додиком и патријархом српским Порфиријем разговарао у манастиру Осовица, у општини Србац, о кључним питањима за српски народ, Републику Српску и цјелокупну позицију нашег народа у региону, за односе са свијетом, за притиске којима су изложени наши људи.

-Од када су Американци увели санкције комплетном руководству Републике Српске и увели санкције против наших људи на Косову и Метохији, али наших људи на Косову и Метохији, неалбанцима, увели санкције против шефа Безбедносно-информативне агенције у Србији, ствари се компликују. То нису једноставне ствари за нас оне се компликују не само у политичком смислу, већ и у економском смислу - рекао је Вучић.

Он је истакао да ће Србија данас изнијети став по том питању.

-Али је унапред јасно да Србија нема право и не сме да одустане од подршке Републици Српској, ма која сила да тражи да уведе санкције против наших људи, припадника нашег народа, онолико колико можемо, па макар били и последњи на кугли земаљској, ми не можемо да мењамо свој народ и бићемо уз свој народ - поручио је Вучић.

Он је навео да су разговарали о тежини економске ситуације, како да се то рјешава и изразио захвалност патријарху Порфирију и владики Јефрему који су жељели да подстакну Србију да пружи подршку Српској и српском народу на КиМ.

На питање која ће даља улагања Србије бити и о чему ће се у петак разговарати Вучић је рекао да ће прво морати да се улаже у четири општине ван Српске, у Федерацији БиХ, Грахово, Дрвар, Гламоч и Петровац са српском већином, као и значајном броју општина  које траже велике донације од Србије од Сокоца до Костајнице и Дубице.

Он је рекао да су прошла времена када је Србија постављала зид на риеци Дрини и правила блокаде и говорила против људи у Републици Српској да би, ваљда себи, направила нешто бољу позицију.

-Ми морамо да подржимо једни друге и ми ћемо наставити са пројектима. У свакој општини Републике Српске, Република Србија изградила је, или гради, вртић, школу, мост, терене, фудбалске, кошаркашке, обновљамо много тога и видели сте и најмодерније терене и школу у Бањалуци. То смо ми дали новац и то је велики новац - навео је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана