Вучић се поново обратио: Резолуција ће изазвати поделе, не само у региону, већ и у УН

Aгенције
Вучић се поново обратио: Резолуција ће изазвати поделе, не само у региону, већ и у УН

ЊУЈОРК - Предсједник Србије Александар Вучић по други пут се обратио на сједници Генералне скупштине Уједињених нација, овај пут након што је усвојена Резолуција о Сребреници.

Он је упозорио да ће усвојена резолуција о Сребреници изазвати подјеле не само у региону одакле долази већ и у Уједињеним нацијама.

"Никада се није десило у ГС УН да гласање о питању геноцида није донето једногласно, ово се дешава по први пут јер су неки људи хтели да искористе своју велику политичку моћ и да политизују ову важну тему и то су и учинили. Нема везе колико смо дуго упозоравали да цео процес треба да буде  транспарентан и инклузиван, али нису нас саслушали", рекао је Вучић.

Он је истакао да су 84 земље гласале за резолуцију, док остале присутне нису гласале за резолуцију и да у било ком националном парламенту овакав акт не би успио.

"Ово је једино место на свету где је такав документ донет. Људи из неких земаља су истицали значај амандмана као њихов значајан допринос, али то је био само значајна допринос већој конфузији. То су радили само да би сачували свој образ и заварали неке чланице", рекао је Вучић.

Поновио је да су сви осуђени који су одговорни за злочин.

"Људи који су желели да стигматизују српски народ, нису успели, хтели су да ставе жиг на наше чело и нису успели", рекао је предсједник Србије.

Вучић се захвалио онима који нису гласали за резолуцију и захвалио српском народу који је био уједињен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана