Вучић: Шансе су минималне, али Србија ће се борити против резолуције о Сребреници до посљедњег тренутка

ГС
Вучић: Шансе су минималне, али Србија ће се борити против резолуције о Сребреници до посљедњег тренутка

Шансе су нам минималне, али ћемо се против резолуције о Сребреници борити до посљедњег тренутка, рекао је Александар Вучић, предсједник Србије.

- У понедељак ћу послати специјалног изасланика са писмом и тражити да размотре кршење свих процедура, јер је обавеза Савета безбедности да се бави питањем БиХ у складу са Повељом УН. Главни спонзори свега су НАТО земље, Немачка, САД, Велика Британија и Турска - рекао је Вучић.

Предсједник Србије се пита зашто баш у овом тренутку се доноси резолуција.

- Јел обележавате 29 година? Они знају да ће имати мање влада које ће то подржати у будућности и зато им се жури - истакао је Вучић.

Вучић је нагласио да резолуција о геноциду није оптужила Нијемце за злочине у Крагујевцу, Краљеву већ само за злочине над Јеврејима.

- Шта је смисао свега? Да српски народ прогласе геноцидним - тврди Вучић.

Предсједник Србије Александар Вучић, након састанка са политичким представницима из Републике Српске, обратио се Предсједавајућем Предсједништва БиХ, Денису Бећировић.

Овом лажову Бећировићу, што је писао књиге против Срба, да поручим једну ствар. Пошто се правио паметан и рекао да није проблем у Додику, него у Вучићу – рекао је Вучић.

Вучић је Бећировића назвао ситним лажовом и фалсификатором.

– Ја теби то не могу дати, јер си ти нико и ништа, као што си увијек и био, сем ситног лажова и фалсификатора. Ниси ти побиједио, већ Нијемци, Американци и Енглези. А борићемо се до посљедње капи зноја, даћемо све од себе. Видјећемо. Борба им неће бити лака – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је миротворац и да ничим није увриједио Бошњаке, али да треба прочитати књиге Бећировића да се види да је лажов и фалсификатор.

– Они морају пронаћи већег кривца, јер морају објаснити својим бирачима да не могу побиједити Додика, па морају наћи већег кривца – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да Бећировић није битан, јер он није ништа смислио, него Нијемци, Турци и остали.

Подсјећамо, данас је Бећировић рекао да посљедњих седмица и мјесеци домаћа и регионална јавност наводно сазнаје право лице Александра Вучића.

– Посљедњих седмица и мјесеци, домаћа и регионална јавност полако сазнају право лице Александра Вучића. Он није никакав миротворац, главни проблем у БиХ није Додик, него Вучић. Стога би се међународни званичници морали запитати какве инструкције Вучић даје Додику. Морао би почети поштовати суверенитет и независност и територијални интегритет БиХ и да се престане мијешати у унутрашње ствари – рекао је Бећировић, пише Кликс.

Бећировић је поручио Вучићу да поштује међународно право, а не да се, понаша као да за њега не важе правила.

“Нико нас ничим не може натјерати да уведемо санкције Русији”

Предсједник Србије, Александар Вучић, поручио је вечерас да Србија неће уводити санкције Русији и да је на то нико ничим не може натјерати.

– Став Србије у вези увођења санкција Русији остаје исти као што је био осам дана по избијању сукоба у Украјини. Односно, санкције Русији неће бити уведене – рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Београду након састанка највиших званичника Србије и Републике Српске.

Он је нагласио да је Србија поносна због свог става, да је територијално мала, али државотворно велика земља.

У осврту на недавне инциденте у Новом Пазару када су Бошњаци са више возила ушли у дио града гдје живе углавном Срби, Вучић је рекао да су у Новом Пазару сада узнемирени и Срби и Бошњаци, али да мир нема цијену и да је Србија заједничка кућа и једних и других.

Он је навео да су за протекли Божић Срби приредили највећи ватромет у историји Новог Пазара, али да нису улазили у насеља у којима живе Бошњаци.

Предсједник Србије, Александар Вучић, изјавио је да Србију чека тежак период у коме ће се одлучивати чак и о чланству Србије у Савјету Европе у случају да пријема самопроглашеног Косова у ту организацију.

Вучић је рекао да пријемом Косова у Савјет Европе, без испуњења услова и формирања Заједнице српских општина и свега другог, у ствари избацују Србију из те организације.

Поводом саопштења Квинте која позива да Срби преиспитају одлуку о бојкот гласања за смјену градоначелника на сјеверу Косова, Вучић је рекао на конференцији за новинаре у Београду да је видео да неки покушавају да држе придике и криве Београд, што је, како каже, безобразлук.

– Курти организује изборе на којима изађе 3.4 одсто, пре тога спроводи безброј акција против српског народа и онда нам кажу – није проблем, само прихватите да учествујете на изборима и они ће одмах да поднесу оставке. А онда кад прихватите, они кажу, нећемо да поднесемо оставке – навео је Вучић.

Онда, додао је он, кажу да Срби поднесу петицију и скупе 20 одсто од укупног броја уписаних бирача, а када то буде учињено, поруче Србима да учествују на референдуму на којем треба да добијемо 50 плус један одсто од укупно уписаних бирача.

– Када им Српска листа каже да је то бесмислено, они на све то, после свега што су урадили, кажу – Београд је крив. Срам вас било више. Погледајте се у огледало, лажови једни – поручио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана