Вучић: Притисци око Косова ће бити настављени, али Србија зна да се избори

Срна
Вучић: Притисци око Косова ће бити настављени, али Србија зна да се избори

Верона - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да очекује наставак притисака на Србију када је у питању рјешавање питања Косова и Метохије, али да ће Србија знати са тим да се избори.

- Они ће наставити да нас притискају, и једне и друге, више нас, а тактичко-технички њих, то је игра, игроказ, али знаће Србија да се избори - рекао је Вучић за ТВ Хепи из Вероне одговарајући на питање да ли очекује наставак дипломатске офанзиве у оквиру њемачко- француског приједлога.

Вучић је истакао и да Србија жели нормализацију и боље односе са Албанцима на КиМ.

- То је тешко кад неко има жељу само да унизи Србију и рачуна да је то једино што може да вам понуди и да је то најбољи начин како да вас побиједи, али тај филм нећете скоро гледати - поручио је он.

На питање да ли ће сутра у наставку дијалога у Приштини између главних преговарача бити разговора о примјени договореног, Вучић је рекао да ће свакако бити и да у Брисел иде директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

- Важно је да покажемо отвореност и озбиљност, али чувајући наше виталне националне и државне интересе, а он зна како да то чини - рекао је Вучић.

Он је на питање о напетости на КиМ и новим инцидентима оцијенио да је у позадини провокација намјера да се избјегне формирање ЗСО.

- Да, то је суштина, да се уђе у сукобе раније како би се НАТО окренуо против Србије, а да они не морају да формирају ЗСО - рекао је Вучић, додајући да је и предсједница тзв. Косова Вљоса Османи рекла да ЗСО никада неће бити формирана.

Вучић је рекао да „само провоцирају, јер хоће сукоб“, и да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти „жели да буде Зеленски, а он да буде мали Путин“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана