Вучић: Постигнут договор о српском јединству, наши министри ће прво ићи у Бањалуку

Танјуг
Вучић: Постигнут договор о српском јединству, наши министри ће прво ићи у Бањалуку

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је, на централној манифестацији првог Свесрпског сабора "Један народ, један сабор - Србија и Српска заједно" на Тргу републике, да је данас веома важан дан јер је постигнут договор о српском јединству и најавио да ће убудуће сваки министар у Влади Србије прво ићи у Бањалуку, а наша дјеца прво ће ићи на екскурзије да упознају Републику Српску.

"Данас је важан дан из много разлога. Ми Срби неретко немамо свест о историјским и значајним догађајима. Тога се сетимо тек после неколико деценија. А важан је ово дан из много разлога. Данас је постигнут договор о српском јединству које неће трајати један дан, два или три месеца, већ које ће трајати довека", поручио је Вучић у присуству председника Републике Српске Милорада Додика и највиших званичника Србије и Српске. Вучић је поручио да нико више никада неће моћи да уништи српско јединство.

"И нико више никада неће моћи да прави кораке уназад у односу на јединство које је данас постигнуто. Пре 10 година постигли смо договор са председником Додиком, макар се разликовали у ставовима, у мишљењима.

Макар не мислили да су предлози оног другог увек најбољи, да се Србија и Српска никада не свађају, да никада не чујемо тешку реч једни од других, да нам се никада више не понове блокаде и барикаде на реци Дрини, већ да увек будемо заједно у муци и невољи поготово и пре свега.

Данас смо то потврдили нашом декларацијом и то јединство више нико и никада неће моћи да сруши", рекао је Вучић. Каже да смо постигли данас и много важних договора.

"Сваки министар у влади Србије, убудуће, прво место где ће ићи биће Бањалука, а не неко друго. Сваки министар у влади Српске прво место где ће ићи биће Београд. Наша деца, иако сам то више пута предлагао, а онда би се неким чудом сви појавили па би нам објаснили како су и Милано и Барселона много важнији за нас у Београду него Бањалука, па никако да екскурзије организујем у Бањалуку", рекао је Вучић

. Вучић је рекао да ће деца ићи да упознају и Приједор, Бијељину, Херцеговину, сарајевско-романијску област.

"Ваљда нам је свуда нешто лепше. Није. Сада ће екскурзија ићи у Републику Српску, као што ће из Републике Српске ићи у Србију, па кад упознамо Србију и Српску, онда можемо да упознајемо и свет. Видите, тако мале одлуке, а тако важне, а тако велике, данас смо коначно донели формалну одлуку.

И ја сам крив, сестре и браћо, што раније нисмо кренули у реализацију тога, јер сам све мислио да ће ови други кренути да раде свој посао", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана