Вучић поручио да су наредних шест мјесеци пресудни

ГС
Вучић поручио да су наредних шест мјесеци пресудни

Предсједник Србије Александар Вучић присуствује данас свечаности поводом мађарског преузимања предсједавања Савјетом ЕУ.

На почетку свечаности поводом мађарског преузимања предсједавања Савјетом ЕУ, интонирана је химна Републике Србије Боже правде, химна Мађарске и химна ЕУ.

Предсједник Вучић је рекао на почетку обраћања да је кренуо данас у Суботицу, пошто му је писало да је церемонија у "Салашу Звонко Богдан".

- Појма нисам имао да имају ресторан овде у Београду, имаће још једног госта више. Захвалан сам свима вама на храбром говору, пре свега Јозефу. Када неко треба да награбуси увек говори српски, па зна шта га чека - рекао је он кроз смијех.
 
- За нас су наредних шест мјесеци пресудни, истакао је Вучић.

- Ја сам председник земље на коју морате да рачунате када говорите о Западном Балкану. Рећи ћу нешто што нико није запазио до сада. Знате ли које две европске земље имају највише суседа? Мало ко зна. Највећи број суседа имају Немачка и Србија. Немачка 9, Србија 8, па тек онда централноевропске земље. То сам рекао зато што се те две земље налазе у средишту својих региона. Када су оне нестабилне, онда постоје највећи изазови за стабилност, и зато је важно да Србија буде и мирна и стабилна - истакао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана