Вучић о резолуцији ЕП: Докле тај безобразлук може да иде

Танјуг
Вучић о резолуцији ЕП: Докле тај безобразлук може да иде

ДАВОС - Предсједник Србије Александар Вучић је данас поручио из Давоса да је Резолуција Европског парламента у којој се "нападају" сецесионисти чист безобразлук.

"Видите у овом папиру Европске уније, кажу да се нападну сви сецесионисти. А они сецесионисти, они провели насилну сецесију дела наше територије. Дакле, докле тај безобразлук може да иде. Не можете да издржите, немам реч коју бих употребио." наводи Вучић.

"Они траже да осудимо оне који подржавају сецесију, ваљда делове КиМ и делове БиХ. Они који су бомбардовали једну земљу и извршили насилну сецесију. И ви то када читате да не поверујете. И онда читате део медија: "Омча око врата Вучићу". Па није, то је омча за целу земљу" додао је  Вучић.

Вучић: Баш их брига што лажу о Палама, мора да се пође од њихове истине

Вучић је изјавио данас да дио бошњачких и хрватских медија у БиХ и Хрватској говори неистине о његовом боравку на Палама 1992. године јер их не интересује права истина, већ мора да се пође од истине која њима одговара.

Вучић је то рекао одговарајући на питање новинара у Давосу, а поводом његовог гостовања у емисији "Ћирилица" и писања медија у Хрватској који су подсмјешљиво коментарисали његове изјаве.

"Медији у Сарајеву су били још гори од оних у Хрватској, написали су Вучић као млади радикал дошао, ишао до Врбовице, па су рекли нема вајде од њега па га вратили на Пале. Погледајте какви су то лажови - има 50 слика од тога дана, Шешељ, Николић и ја обилазили смо Србе око Сарајева, нисам имао никакво оружје, а сада они знају шта сам имао, а шта нисам", казао је предсједник Србије.

Како каже, чак и они признају да се не види никаква пушка.

"Али, шта их брига, могу да лажу, могу да лажу до бесвести, а зашто то раде, то ради део бошњачких и хрватских медија јер им не пада на памет да слушају шта то говорим и радим у претходних 11 година, јер мора да се пође од истине која њима одговара", казао је Вучић.

Истиче и да их не интересује што тада није био члан СРС, нити било које друге политичке партије.

Прецизира да је то било 1992. године, а да се тек у јуну или јулу 1993. године учланио у СРС.

"И баш их брига што лажу и никога не интересује права истина", закључио је предсједник.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана