Вучић о Јокићевом повратку у репрезентацију и успјесима на ОИ

ГС
Вучић о Јокићевом повратку у репрезентацију и успјесима на ОИ

Предсједник Србије Александар Вучић коментарисао је одлуку Николе Јокића да игра за Србију овог љета и осврнуо се на учинак наших спортиста првог дана.

Каже да није допринио Николиној одлуци да се одазове позиву селектора Пешића, само је "могао да га моли".

- Миле ће да навија за обојицу, и за мене и за њега. Тако што сам га (Јокића) јавно молио, али мислим да нисам дао допринос. Он је одлучио, ја сам само могао да га молим. Ја бих желио да буде породица његова на окупу, да му брата не гоне Американци. Мислим да имамо добру екипу, једини немамо странце у екипи. Нисмо куповали нечије држављанство. Сви који дођу од Црногораца, Хрвата, купује за позиције које су дефицитарне. Код нас играју они који су одрасли у нашој земљи и који су имали држављанство Србије. Посебно сам поносан због тога. Вјерујем да ће да дођу до злата или сребра. Видјeо сам да је Аустралија побиједила Шпанију. Много су то опасне репрезентације, више се плашим Канаде, него Америке. Много су гадна репрезентација са Шејом и Маријем. Вјерујемо у наше момке, побиједили су Канаду на Филипинима. Сутра им желим срећу.

Србија је првог дана била половично успјешна. Новак је "почистио" Ебдена у првом колу, Микец се пласирао у финале, док су боксерка Сара Ћирковић и стријелкиња Зорана Аруновић елиминисане.

- Нисам правио разлику, једнако сам навијао за Сару и Зорану, као и за Новака, Дамира, све друге наше. Неком другом то морате да кажете. Можда правимо ту грешку. Они су то направили спектакуларно. Знам да су Руси дали налог свима онима да се пише негативно о Олимпијским играма, неки су рекли да се пише спектакуларно. Ја мислим да је било спектакуларно. Не знам ко је пјевао француску химну, била је феноменална. Што бих ја морао да будем срећан и задовољан свим, мој мали син је био задовољан неким Мињонима, не знам ни шта је то уопште. Разговарао сам са већином наших спортиста, на вези сам са Зораном, за сваког стрепим, надам се. Баш сам тешко поднио за Зорану и Сару, знам колико су се спремале, Сара је била у Токију на припремама. Она се трудила, било јој је најтеже. Повратила се послије треће серије, поручио је Вучић.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана