Вучић: Неки мисле да је вријеме за обрачун са Српском

ГС
Вучић: Неки мисле да је вријеме за обрачун са Српском

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је за Србију тешка ситуација послије санкција, као и непримјерених и неодговорних оптужних аката подигнутих против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића.

Вучић је за РТС рекао да неки, који су 30 година ћутали, сада мисле да је вријеме за обрачун са Републиком Српском, те навео да се сада води и хајка и против предсједника Народне скупштине Републике Српске Ненада Стевандића.

- А гдје мислите да вас то води, докле мислите да то иде, шта очекујете да се деси на крају? Да Република Српска пристане на самоуништење, самоукидање? Шта је то што очекујете? - упитао је Вучић.

Он је упитао Запад шта очекује када ћути на то када бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић недавно у Сребреници говори и измишља лажи о "великој Србији".

- Када он одређује шта ћу ја да говорим. У ствари да сам крив зашто нешто нисам рекао, а не због онога што сам рекао, и то што он мисли да ја треба да кажем, а ја нисам рекао. Дакле, било је у реду када говорим о територијалном интегритету БиХ, али Вучић није посебно нагласио суверенитет БиХ. Па, шта си ти? Писац мојих говора? - упитао је Вучић.

Вучић је нагласио да Србија треба да чува мир готово по сваку цијену, али и своје виталне националне интересе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана