Вучић наставља консултације о мандатару

Srna
Foto: Srna

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић наставља данас консултације о мандатару разговорима са представницима Српске напредне странке /СНС/ и Социјалистичке партије Србије /СПС/.

Разговор са СПС-ом, односно листом "Ивица Дачић - премијер Србије" залазан је у 10.00 часова у згради Генералног секретаријата предсједника Србије, а са СНС-о, односно листом "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у 12.30 часова.

Вучић је рекао раније да очекује да ће га социјалисти и напредњаци обавијестити да имају већину и да ће моћи да обавијесте јавност ко би требало да буде нови мандатар за састав владе.

Он је навео да је у складу са Уставом упутио позив за разговоре о кандидату за предсједника владе представницима 10 изборних листа, да је до сада обавио пет и да ће обавити још два са СПС-ом и листом "Србија не сме да стане".

Представници три листе - Странке демократске акције Сулејмана Угљанина, Нове Демократске странке Србије и "Србија против насиља" саопштили су раније да неће учествовати на консултацијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана