Вучић: Наставићемо да помажемо српским општинама у ФБиХ

Срна
Вучић: Наставићемо да помажемо српским општинама у ФБиХ

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ - Предсједник Србије Александар Вучић истакао је данас да ће Србија наставити да економски помаже Дрвар, Босански Петровац, Босанско Грахово и Гламоч, с циљем побољшања услова живота становника ових општина у Федерацији БиХ.

- Додатно ћемо да уложимо новац у ове општине и све друго што можемо како би људи живели боље, осећали се сигурније и да могу да граде будућност за своју децу - рекао је Вучић у обраћању након што је са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком положио вијенце на спомен-обиљежје на Петровачкој цести поводом обиљежавања Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у погрому "Олуја" 1995. године.

Он је навео да времена нису лака, те да је Република Српска под великим притисцима, и поновио да ће Србија увијек бити уз свој народ у Српској, али и свим другим земљама.

-Нећемо тражити ништа туђе, али никада више никоме нећемо дозволити да прогони и убија наше људе, а да то остане некажњено - рекао је Вучић.

Додик и Вучић одали су пошту српски страдалницима који су убијени 7. августа 1995. године када је хрватска авијација у Погрому

"Олуја" бомбардовала српске избјегличке колоне на путу у селу Јањила код Босанског Петровца.
Обиљежавању на Петровачкој цести присуствовали су и бројни становници западнокрајишких општина - Босански Петровац, Дрвар, Босанско Грахово и Гламоч.

Према подацима "Веритаса", током "Олује" протјерано је више од 220.000 крајишких Срба, а на евиденцији се налазе имена 1.869 погинулих и несталих Срба, од којих 1.220 цивила.

Централна церемонија обиљежавања Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у Погрому "Олуја" биће одржана вечерас од 19 часова на Тргу мајора Зорана Карлице у Приједору.

Обиљежавање овог догађаја организују одбори влада Републике Српске и Србије за његовање традиције ослободилачких ратова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана