Вучић долази у Мостар

ГС
Вучић долази у Мостар

МОСТАР - Предсједник Србије Александар Вучић путује данас у Мостар на 25. Сајам привреде, који почиње сутра.

Предсједника Србије, на мостарском аеродрому, дочекаће предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто.

Тиме ће бити обиљежено и успостављање директне авиолиније између Београда и Мостара.

Са Вучићем би, како је планирано, требало да разговара и замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић.

Такође је најављен и сусрет Човића и Борјане Кришто с предсједником хрватске Владе Андрејом Пленковићем.

Александар Вучић нагласио је данас је отварање директне авио линије Београд - Мостар веома значајна и за људе из Требиња и околине, као и Западне Херцеговине и да је то прилика за развој партнерских и економских односа Србије и БиХ.

Вучић је то рекао гостујући на РТС када је оцијенио да је "авио линија Београд -  Мостар наш интерес, као и интерес БиХ".

„Ер Србија“ од данас успоставља директну авио-линију између Београда и Мостара, а како је раније најављено из ове компаније, српски национални авио-превозник ће до Мостара летјети три пута недјељно и то понедјељком, петком и недјељом.

До Мостара ће се летјети авионом типа „ембраер 17“5, лет траје 50 минута, а карте коштају од 56 евра по смјеру, односно од 104 евра за повратно путовање у економској класи.

Генерални директор Ер Србије Јиржи Марек рекао је раније приликом потписивања уговора о успостављању линије да ће то позитивно утицати на економски и привредни раст, олакшати културну размјену и допринијети још бољој сарадњи на Западном Балкану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана