Вучић: Цела Европа ћути о "Олуји"- највећем етничком чишћењу на европском тлу од 1945.

Танјуг
Вучић: Цела Европа ћути о "Олуји"- највећем етничком чишћењу на европском тлу од 1945.

ПРИЈЕДОР - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас у Приједору, на обиљежавању Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији "Олуја", да је Петровачка цеста најтужнија колона у Европи од 1945. године и да нико неће од њих да призна да је то било и највеће етничко чишћење на европском тлу.

"Хвала што сте у оволиком броју овде и што се нисте уплашили свих претњи протеклих дана и недеља", рекао је Вучић.

Казао је да су посљедњих дана свједоци толико лицемјерја и двоструких стандарда у понашању великих сила према Србима.

"Били смо данас на Петровачкој цести, на само једном месту у тој најтужнијој колони направљеној још од 1945. године на тлу савремене Европе, а о чему сви намерно ћуте у целој Европи, нико о томе неће да говори. Користиће све изразе могуће - егзодус, погром, прогон..., али неће рећи да је то највеће етничко чишћење на европском тлу од 1945. године", нагласио је Вучић.

Казао је да се могу видјети и многи стварни и лажни српски интелектуални кругови, и у Београду и Загребу и у многим другим градовима, који ће све могуће изразе да употребе, али да никада неће рећи да је то био злочин етничког чишћења.

 "Али када погледате бројеве, а ово су људи, а не кликери и бројеви, сви су они људи, са срцем и душом. Да анализирамо, ипак, из њиховог угла - како то пре само 30 година било је 700.000 Срба у Хрватској, а данас свега 112.000 по попису који они рекламирају, па шта се десило са тим људима", истакао је Вучић.

Запитао је како нестадоше толики људи и због чега су нестали.

"Је'л зато, што им је много добро и лепо било или зато што сте учинили тежак злочин против једног народа", поручио је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана