Вучић: Бити Србин у свијету велики понос и нада за будућност

Срна
Вучић: Бити Србин у свијету велики понос и нада за будућност

СEНТ АНДРЕЈА - Предсједник Србије Александар Вучић истакао је да је бити Србин било гдје у свијету, посебно у Мађарској, велики је понос и нада за будућност.

Вучић је написао на "Инстаграму" да је посебно срећан и почаствован што је данас био гост Његовог високопреосвештенства епископа будимског Лукијана и што је могао много тога да научи о постојању Срба у Сентандреји и Мађарској.

"Захвалан и нашој мађарској браћи и пријатељима на великој подршци коју пружају нашој Епископији. Бити Србин било где у свету, посебно овде у Мађарској, велики је понос и нада за будућност", навео је Вучић.

Он је написао да Сентандреја одише посебном духовношћу док свједочи о историји српског народа и његовом насељавању у овим питомим предјелима Мађарске и њиховом опстанку од 17. вијека до данас.

"Многе странице историје исписане су од тада, али ове које стварамо данас са нашим пријатељима Мађарима, представљају путоказ за будућност наших односа, чврстог партнерства и поверења које смо заједно изградили на добробит свих наших грађана", додао је Вучић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и предсједник Србије Александар Вучић данас ће присуствовати литургији и ломљењу славског колача поводом Преображења Господњег - крсне славе Преображенске цркве у Сентандреји и том приликом Додик ће уручити Орден владици будимском Лукијану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана