Вучић: Бећировић и Чампара не знају шта хоће

Срна
Вучић: Бећировић и Чампара не знају шта хоће

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да политичари из Сарајева стално спочитавају Београду да се мијеша у унутрашње односе у БиХ, иако то нема веза са истином.

Вучић је нагласио да бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић и федерални министар унутрашњих послова Аљоша Чампара својим захтјевима показују да не знају да ли хоће да се Србија мијеша у унутрашња питања БиХ или то не желе.


"Ми када кренемо да разговарамо са неким, они само на основу тога питају што се мешамо у њихове унутрашње односе, а сада траже да се мешам и зауставим Додика. Је л хоћете да се мешам или не мешам?", упитао је Вучић, коментаришући критике Бећировића и Чампаре да се као предсједник Србије не ограђује од изјава предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Вучић је нагласио да његов посао није да опомиње шта ће ко да говори, као ни да стално одговара на замјерке бошњачких политичара који га, како је навео, нападају зато што имају проблем са Републиком Српском.

"Напали су ме јер не могу да објасне Бошњацима у БиХ да им је проблем Република Српска и зато причају да увек има неко већи, а то је Србија, па то тако правдају. Никада нисам рекао ништа против БиХ и њеног народа", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Београду и додао да је боље да не показује шта Бећировић у својим књигама пише о Србима и Србији.

Он је рекао да Србија има најбољи могући однос према Бошњацима и истрпјеће и то што њихово руководство жели лоше односе.

"Истрпећемо јер желимо да се тај наш најбољи однос одржи. Али, ако хоћете лошије односе са Србијом, само кажите. Али, знајте да то нећу да радим", поручио је Вучић.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана