Вучевић захвалан Кипру што није гласао за резолуцију о Сребреници

СРНА
Вучевић захвалан Кипру што није гласао за резолуцију о Сребреници

БЕОГРАД - Предсједник Владе Србије Милош Вучевић састао се данас са амбасадором Кипра у Србији Андреасом Фотијуом, коме је захвалио на томе што је његова земља одољела притисцима и није гласала за Резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини УН.

Вучевић је захвалност Никозији изразио и због досљедне подршке територијалном интегритету и суверенитету Србије и на принципијелном ставу приликом разматрања затјева за пријем самопроглашене државе Косово у чланство Савјета Европе, саопштено је из Владе Србије.

Премијер Србије је поручио да ће билатерални односи, који су засновани на традиционалном пријатељству и блискости два народа, бити додатно унапређени, уз обострано залагање.

Он је нагласио да постоји интерес за унапређење и јачање економских веза, имајући у виду привредне потенцијале обје земље.

Фотију је рекао да вјерује да ће односи двије земље, које повезује чврсто пријатељство и историјски потврђена блискост, бити додатно унапријеђени, истичући значај економске сарадње, инвестиција и туризма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана