Вучевић: Предстојеће године морају бити у знаку српског уједињења

Срна
Вучевић: Предстојеће године морају бити у знаку српског уједињења

БЕОГРАД- Потпредсједник Владе Србије Милош Вучевић изјавио је поводом предстојећег обиљежавања Дана Републике Српске - 9. јануара да Србију и Српску нико и ништа не може да подијели, уз поруку да предстојеће године морају бити у знаку српског уједињења.

- У овим тешким и изазовним временима изузетно је важно да се заједно, свим капацитетима, боримо за очување суверенитета Србије, у складу са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН - изјавио је Срни Вучевић.

Вучевић који је и министар одбране Србије, нагласио је да саборност и јединство Србије и Републике Српске гарантују заштиту српског народа на Косову и Метохији, који је стално изложен насиљу, терору и провокацијама од институција самопроглашеног Косова.

- Ви најбоље разумете шта су неотуђива права јер се 31 годину борите за њих, не угрожавајући права других. Србија ће увек бити са вама! - поручио је Вучевић.

Наводећи да Србију и Српску нико и ништа не може да подијели, Вучевић навео да је данас више него икада важна заједничка бора за очување мира и стабилности, за слободу, за државу и за животе људи.

- Као што заједно обиљежавамо Дан српског јединства, слободе и националне заставе, тако и овог 9. јануара, на Дан Републике Српске, шаљемо поруку да године пред нама морају бити у знаку српског уједињења, јер у општој кризи са којом се свет суочава, једино су слога и јединство гарант слободе. Живела Србија! Живела Република Српска! - нагласио је Вучевић.

Република Српска ће 9. јануара прославити Дан Републике и 31 годину постојања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана