Вучевић: Хелез неодговорним изјавама угрожава мир и стабилност у региону

Срна
Вучевић: Хелез неодговорним изјавама угрожава мир и стабилност у региону

БЕОГРАД - Премијер Србије Милош Вучевић оцијенио је данас да министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез наставља са неодговорним и неозбиљним изјавама које директно угрожавају мир и стабилност у региону.

Вучевић је, поводом оптужби Хелеза на рачун предсједника Србије Александра Вучића и критика Дејтонског споразума, поручио да ће Србија увијек бранити своје интересе и да неће дозволити да неодговорне изјаве и лажи унесу нестабилност.

Он је навео да овакви напади министра из реда бошњачког народа, нажалост, нису изузетак, него свакодневна пракса.

“Политичкој елити у Сарајеву смета економски јака Србија и суверена политика коју спороводи председник Вучић заједно са Владом Србије”, навео је Вучевић.

Он је истакао да зато и не чуде константни напади на Вучића, а све са циљем слабљења Србије и Републике Српске.

“Наша порука и политика је јасна - мир, стабилност и гледање у будућност. Са Бошњацима у БиХ хоћемо да имамо најбоље могуће односе. Србија признаје независност БиХ у постојећим границама, али никада нећемо одустати од подршке нашем народу у Републици Српској”, рекао је Вучевић.

Дејтонски споразум је, како је нагласио, темељ мира у БиХ и региону, и сваки покушај његовог подривања представља опасност за све народе Балкана, преноси Тањуг.

“Србија ће увек бранити своје интересе и интересе српског народа, и неће дозволити да неодговорне изјаве и лажи унесу нестабилност”, закључио је Вучевић.

Хелез је сарајевским медијима рекао да је “свако раздруживање рат”, да “никада више Вучић неће снајпером пуцати на Сарајево” и да предсједнику Републике Српске Милораду Додику “нико не брани да узме своју породицу и оде у Београд”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана