Вучевић: Дејтонски споразум је свето писмо које штити Србе у БиХ Српску

Срна
Вучевић: Дејтонски споразум је свето писмо које штити Србе у БиХ Српску

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Милош Вучевић рекао је да је Дејтонски споразум Свето писмо које штити српски народ у БиХ и Републику Српску, баш као што се Бриселским споразумом штите интереси Срба на Косову и Метохији.

-Србија је гарант Дејтонског споразума и увек ће подржавати оно што су се договорила три конститутивна народа. Такође, наша обавеза је да помогнемо нашем народу где год се налази - рекао је Вучевић за “Вечерње новости”.

Он је напоменуо да Србија са Републиком Српском има најбоље могуће односе, које ће и даље унапређивати и реализовати стратешке пројекте.

-Остајемо јединствени у борби за права Срба - истакао је Вучевић.

Подсјетивши на регионалну иницијативу “Отворени Балкан”, чији је Србија један од утемељивача, он је рекао да је то одлична идеја која доноси користи грађанима земаља које у њој учествују, те додао да би Србија вољела да у тој иницијативи види и БиХ.

Када је ријеч о Косову и Метохији, Вучевић је рекао да је безбједносна ситуација врло сложена, али Србија никада неће прећи преко прогона српског становништва и чиниће све да заштити свој народ, ма колико год ситуација била тешка.

Вучевић је додао да је Војска Србије јасно поручила да, уколико добије наређење од врховног команданта предсједника Србије Александра Вучића, да ће у потпуности извршити све задатке које се односе на укупну безбједносну кризу.

Он је рекао да ће се видјети да ли ће ЕУ дозволити даљи терор над Србима.

-Премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти ради оно што му Запад каже, јер је такозвано независно Косово чедо Запада... Али, када се изгуби потпуни баланс и Курти постане толико бахат да је претња регионалном миру, онда му се више не може тако лако гледати кроз прсте. То је ваљда свима јасно - рекао је Вучевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана