ВСТС тражи информацију о евентуалној злоупотреби ЦМС система за додjелу предмета

ГС
Foto: Срна

САРАЈЕВО - Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС) БиХ наложио је данас информатичкој служби да припреми информацију о томе да ли је неко из овог савета инволвиран у злоупотребу ЦМС система који додјељује судијама предмете.   

Члан ВСТС-а Биљана Симеуновић је приликом усвајања дневног реда предложила да се изврше провјере да ли је неко из ВСТС-а инволвиран у злоупотребе ЦМС система и тако помагао суспендованом предсједнику Суда БиХ Ранку Дебевецу да додељује случајеве у Суду БиХ коме он жели.
    
Наложено је информатичкој служби да припреми потребну информацију која ће бити разматрана под тачком разно и тај дио сједнице ће вјероватно бити затворен за јавност, саопштено је, измедју осталог, из ВСТС.
    
Ова информација је затражена након што је судија Сена Узуновић без претходне најаве заменила судију у поступку против предсједника Републике Српске Милорада Додика пред Судом БиХ, тврдећи да јој је тај предмет додељен јер има најмање предмета. Узуновић је преузела предмет а да одбрана Додика и сам оптужени о томе нису били упознати. 
    
Одбрана Додика затражила је изузеће судије Узуновић, која је, измедју осталог, током протеклог грађанског рата у БиХ била ангажована у тзв. Армији БиХ. Из тог и других разлога одбрана сумња у њену објективност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана