ВСТС: Још траје истрага против Кајмаковићеве

Срна
ВСТС: Још траје истрага против Кајмаковићеве

САРАЈЕВО - Канцеларија дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ још проводи истрагу против замјеника главног тужиоца Тужилаштва БиХ Диане Кајмаковић, потврђено је Срни у ВСТС-у.

"О одлуци Канцеларије дисциплинског тужиоца у погледу покретања дисциплинског поступка пред дисциплинским тијелима ВСТС БиХ, јавност ће бити обавијештена по окончању истраге", рекли су у ВСТС-у.

Канцеларија дисциплинског тужиоца ВСТС-а БиХ покренула је дисциплинску истрагу против Кајмаковићеве прошле седмице након што је Тужилаштво БиХ главном дисциплинском тужиоцу Алени Курспахић доставило документацију која се односи на Кајмаковићеву.

Истрага је покренута након што су 26. септембра САД увеле санкције Диани Кајмаковић уз објашњење да је сматрају одговорном за корупцију или саучесништво у корупцији, те "поткопавање демократских процеса или институција на западном Балкану".

Из Амбасаде САД у БиХ саопштено је тада да је канцеларија за контролу имовине странаца /ОФАК/ Министарства финансија САД на листу уврстила Кајмаковићеву као флагрантан примјер корумпираног тужиоца БиХ повезаног са криминалним организацијама.

Вршилац дужности главног тужиоца Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић је након тога поручио да ће се тражити сви докази о наводима које су објавиле САД.

Кајмаковићева је недавно била један од кандидата за главног тужиоца Тужилаштва БиХ, али је ВСТС донио одлуку да је искључи из процеса одабира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана