Врхунски спортисти би могли постати припадници Оружаних снага БиХ

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Министарство одбране у Савјету министара води разговоре са Олимпијским одбором БиХ о постизању споразума према којем би врхунски спортисти могли постати припадници Оружаних снага БиХ, чиме би стекли боље материјалне могућности и услове тренинга за лакши наставак спортске каријере.

Будући да су Оружане снаге од 2007. године члан Међународног војног спортског одбора /ЦИСМ/, врхунски спортисти који би постали припадници Оружаних снага БиХ, осим у редовним, такмичили би се и у спортским активностима у организацији ЦИСМ-а, саопштено је из Министарствао одбране у Савјету министара.

Почетни разговор о постизању адекватног споразума покренули су ове седмице помоћник министра одбране БиХ за политику и планове Џенан Реџо и главни секретар Олимпијског одбора БиХ Саид Фазлагић са сарадницима.

„Инцијални састанак се темељио на могућностима остваривања ближе сарадње између Олимпијског одбора БиХ, МО и ОС БиХ те пружања што бољих могућности бављења спортом за припаднике ОС БиХ, развоја спорта у ОС БиХ, промоције врхунских спортиста и спортских резултата остварених на домаћим и међународним догађајима и слично. Потписивање споразума очекује се ускоро“, наводе из МО БиХ.

У саопштењу се додаје да се потписивање овог споразума очекује ускоро.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана