Врховац: Основицу за обрачун личне инвалиднине ускладити са нето платом

Srna
Врховац: Основицу за обрачун личне инвалиднине ускладити са нето платом

ЛАКТАШИ - Предсједништво Савеза ратних војних инвалида /РВИ/ Републике Српске закључило је данас на сједници у Лакташима да основица за обрачун личне инвалиднине буде усклађена са нето платом у претходној години у Републици Српској.

"Очекујемо, ако се то не постигне у овој години, да ће се примјењивати од 1. јануара", рекао је Срни након сједнице предсједник Савеза РВИ Републике Српске Драган Врховац.

Он је навео да је на сједници закључено и да се настави са активностима Савеза на побољшању здравствене заштите ратних војних инвалида у Републици Српској.

"Има помака у овој области, али је остало да се уради још доста тога", истакао је Врховац.

Он је нагласио да је потребно да ратни војни инвалиди буду ослобођени плаћања лијекова са листе "Б", да се специјалистички прегледи не чекају дуже од мјесец дана, да буду обиљежена паркинг мјеста за ратне војне инвалиде, те да у здравствене књижице буде унесено да је ријеч о ратним војним инвалидима.

Након редовне и свечане сједнице Предсједништва Савеза РВИ Републике Српске положени су вијенци погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата код спомен-обиљежја у Лакташима.

Савез РВИ је затим обиљежио славу - Светог Пантелејмона, којој су присуствовали ресорни министар Данијел Егић, представници Савеза, као и представници града Лакташи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана