Врањеш: Отварање конзулата у Ријеци је перформанс Турковићеве

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Амбасадор БиХ у Хрватској Александар Врањеш изјавио је да је процедуру отварања Конзулата БиХ у Ријеци пратио низ неправилности и незаконитости, те да је ријеч о перформансу министра спољних послова у Савјету министара Бисере Турковић, јер су просторије закључане чим су гости отишли.

"Цијелу процедуру пратио је низ неправилности, а све са циљем да министар спољних послова у Савјету министара Бисера Турковић добије који поен како би у Сарајеву доказала да је нешто урадила за вријеме свог мандата", рекао је Врањеш за РТРС и додао да је све урађено у сврху промоције Турковићеве.

Он је нагласио да је потпуно искључен из тих активности које носе и финансијске трошкове, те додао да је Амбасада БиХ у Хрватској једина овлаштена за рад са странкама.

"Турковићева се сама прогласила овлаштеном да ради нешто на територији друге државе, а нема право на то", рекао је Врањеш и додао да је Хрватска послала јасну поруку шта мисли о томе самом чињеницом ко је био, односно ко није био на отварању.

Врањеш је нагласио да је он овлаштени представник у Хрватској у име БиХ и да неће дозволити да запослени у Амбасади обављају било какве активности у конзулату, нити потезе у вези са новчаним издвајањима.

Он је истакао да Турковићева својим политичким поступцима континуирано нарушава односе са Хрватском, као и Србијом.

Министар спољних послова у Савјету министара Бисера Турковић је прије два дана у Ријеци отворила Конзулат БиХ, али само формално, јер за грађане врата остају затворена до даљег.

На церемонији није било конзула, ни особља, јер нису именовани. Изостале су и високе званице државе домаћина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана