Вода се излила на аутопут "9. јануар" ВИДЕО

ГС
Foto: Скриншот

ДОБОЈ - На ауто-путу "9. јануар", на дионици Прњавор - Добој дошло је до излијевања воде на коловоз и из Ауто мото савеза Републике Српске позивају возаче на опрез.

Друштвеним мрежама шири се видео снимак којег су направили возачи, на којима се види како вода тече преко саобраћајних трака, носећи камење и блато.

Како наводе у АМС РСЗ због интезивних падавина, те веће количине воде која се задржава на коловозима, нарочито у сјеверозападним крајевима РС, као и повећане опасности од одрона и активирања клизишта, неопходна је максимално опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

"Због воде и земље на ковозу опрезније треба возити дионицом ауто пута Прњавор-Добој, на излазу из Прњавора према Кладарима (у оба смјера). Екипе путне службе  су на терену и раде на рашчишћавању путног правца", саопштио је АМС РС.

Због поплава саобраћај је обустављен за све категорије возила на магистралном путу М-14 Козарска Дубица-Костајница. Затим, на излазу из Костајнице према Козарској Дубици, у улици Ранка Шипке.

"Због излијевања воде на коловоз, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком на дионици магистралног пута Приједор - Нови Град у мјесту Доња Драготиња", наводе у АМС РС.

Због одрона на локалном путу Доњи Ракани – Чулића Брдо саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне путне правце. На регионалном путу РИ-2102, дионица Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана