Власти покрећу истрагу поводом потресног снимка из вртића у Широком Бријегу

ГС
Foto: Драгана Мандић/Инстаграм

ШИРОКИ БРИЈЕГ - Након што се на друштвеним мрежама појавио снимак како је тета у вртићу с позорнице макнула дјечака с Дауновим синдромом, те им према тврдњама мајке Драгане Мандић поручено да оду у други вртић што је директорица вртића "Трноружица" негирала, власти Широког Бријега најавили су истрагу поводом овог случаја.

"Предузеће се све потребне мјере, а надлежне службе ће истражити и утврдити све околности. Жао нам је због цијеле ситуације. Свако дијете треба заштити јер су дјеца нешто најврједније што имамо" саопштили су из Градске управе. 

Цијели регион је потресао снимак из вртића у Широком Бријегу, на ком се види како једна жена са позорнице, током приредбе склања петогодишњег дјечака са Дауновим синдромом. 

Потом се појавио још потреснији снимак, на којем тај дјечак сједи на клупи у ходнику док приредба траје, који је објавила дјечакова мајка.

"Свако има право на своје мишљење и Богу хвала да је тако. Ја само знам да нећу стати и да моје дијете нико неће угрожавати. Мислим да се све види на снимцима и на сликама и све ће се сазнати. Ништа још није остало да се не сазна, а наравно да ће директорка рећи своје" рекла је мајка дјетета Драгана Мандић за Аваз.

Свог сина Јакова и ћерку Риту је, наглашава, већ исписала из тог вртића, како је и најавила. У цијелој причи, каже, поставља се питање где је био асистент маленог Јакова?

"Тета која је узела Јакова са позорнице није његов асистент. Његов асистент није био уз њега. Мислим, желим да се зна да тете не желим да увлачим у све ово, оне су дивне и држале су до Јакова. Али, зашто је Јаков два мјесеца био без асистента? Зашто ме о томе нико није обавестио? Зашто Јаков није био у групи уредан када се силазило на позорницу, него је сједио на тети која стажира у папучама, није био у патикама? " прича Драгана за Аваз.

Из вртића "Трноружица" су се јутрос огласили саопштењем за јавност, гдје су у навели "да се обраћају поводом неистиних навода госпође Мандић које је исте изнијела дана 21. децембра 2022. године на друштвеним мрежама, а које неистините наводе су касније пренијели поједини интернет-портали".

Навели су, у најкраћем, да радници вртића одговорно тврде да је госпођа Мандић нетачно и необјективно изнијела чињенице и описала догађања на божићној приредби у вртићу која се одржала 20. децембра 2022. године.

"Апсолутно су неистинити наводи како је дијете с потешкоћама било издвојено или да му није било допуштено да учествује на приредби. Издвајање било којег дјетета није била намјера, нити је пракса радника вртића било кога да дискриминиште или угрожава, а поготово не дјецу са потешкоћама у развоју" између осталог су навели из вртића.

Зденка Зовко, директорка вртића који је похађао Јаков јуче је рекла да је читава ситуација била "исценирана".

"Снимак на којем је дијете остављено у холу, гдје изгледа тако ружно, ја бих се згрозила. Значи мама када је кренула кући, обукла је своје дијете, затворила је врата пред улаз тако да је испало да смо ми то дијете само затворили а ми у другој просторији радили приредбу" испричала је она.

Истиче да је све инсценирано да испадне као "да је дијете у кавезу". Према њеним ријечима, мајка је узела дијете, обукла, обула га у просторији испред улаза где је гардероба за дјецу и снимила га.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана