Владика Арсеније: Сви ходочасници су добро, у сталном смо контакту са амбасадом у Тел Авиву

Срна
Владика Арсеније: Сви ходочасници су добро, у сталном смо контакту са амбасадом у Тел Авиву

ТЕЛ АВИВ - Његово преосвештенство епископ нишки Арсеније, који заједно са владиком тимочким Иларионом и групом ходочасника борави у Израелу, рекао је да су сви српски ходочасници добро, као и да је дио њих, према плану пута, већ на аеродрому, а друга група близу границе са Египтом.

"Владика тимочки Иларион и ја смо у групи која је кренула из Ниша 1. октобра. Део групе треба данас да се врати у Србију, а други да настави поклоничко путовање манастиру Свете Катарине на Синај у Египту", рекао је владика Арсеније.

Та група која данас треба да се врати у Србију броји 54 ходочасника, они су кренули из Витлејема, већ су близу аеродорма у Тел Авиву и имају лет у 22.00 часа, преноси Тањуг.

"Сви су добро, али како чујемо лет је отказан", рекао је владика Арсеније и нагласио да покушавају да нађу рјешење за њихов повратак.

Владика Арсеније је додао да су све вријеме у контакту са Амбасадом Србије у Тел Авиву која је на висини задатка.

"Други део групе у којој смо ја и владика тимочки има 35 путника, наша група је око 100 километара од границе са Египтом. Надамо се да ћемо за сат времена прећи границу, то је група која је кренула из Ниша и сви смо безбедни и добро", рекао је владика Арсеније.

Владика је рекао да су бројни туристи и ходочасници који бораве у Израелу из свих крајева свијета изненађени ситуацијом.

"Чуле су се експлозије, ПВО израелске војске, видели смо дим у даљини, али смо били у хотелу до пре неколико сати, слушали упутства наше амбасаде и решили сада када се ситуација смирила да кренемо на раније планиране дестинације", додао је владика Арсеније.

Он је рекао и да је једна група српских ходочасника из Дизелдорфа у Јерусалиму, као и да су и они добро.

"Једна група из Србије, из Краљева и једна српска група из дијаспоре - Аустрије и Швајцарске вратила се јуче. Једна наша група из Лондона требало је да се данас врати, вероватно су и они на аеродрому", рекао је владика Арсеније.

Сирене за ваздушну опасност огласиле су се рано јутрос у јужним и централним дијеловима Израела након ракетног напада из Појаса Газе. У Израелу је проглашено ратно стање.

Изрелски канал Н12 јавио је да је најмање 100 Израелаца убијено у нападу палестинске исламистичке групе Хамас, а, према посљедњим подацима болничких извора у Гази, убијено је 198 Палестинаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана