Влада Српске подржала увођење броја 112 уз заштиту надлежности

Агенције
Влада Српске подржала увођење броја 112 уз заштиту надлежности

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске прихватила је информацију о Нацрту закона о допунама Закона о комуникацијама у дијелу који се односи на увођење јединственог европског броја за хитне случајеве 112.

Влада Српске подржава увођење европског броја за хитне случајеве 112, уз уважавање уставних и законских надлежности Републике Српске.

Министарство саобраћаја и веза задужено је да Министарству комуникација и транспорта БиХ достави мишљење на Нацрт закона о допуни Закона о комуникацијама у дијелу који се односи на увођење јединственог европског броја за хитне случајеве 112, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Задужене су све републичке институције које након доношења овог закона на било који начин буду учествовале у поступку увођења јединственог европског броја за хитне случајеве 112 са техничког, организационог и сваког другог аспекта, да обезбиједе заштиту интереса и надлежности Републике Српске, наведено је у саопштењу.

Из Владе су додали да је задужено Министарство саобраћаја и веза да у сарадњи са Министарством за европске интеграције и међународну сарадњу о овом закључку упозна посланике у Парламенту БиХ и министре у Савјету министара из Републике Српске.

У информацији се наводи да је Министарство комуникација и транспорта у Нацрту закона уважило примједбе које су као усаглашене на нивоу Републике Српске достављене у јулу.

Нацрт закона, који је у прилогу информације, ствара законски предуслов за увођење јединственог европског броја за хитне случајеве 112 у Републици Српској и БиХ, уз уважавање уставних и законских надлежности у погледу рада хитних служби, напоменули су из Владе Српске.

На јучерашњој сједници прихваћена је и информација о Преднацрту закона о електронским медијима у БиХ и Преднацрту закона о транспарентности власништва над медијима у БиХ, те је сагласна са даљим учешћем представника институција Српске у радној групи за припрему Преднацрта закона о електронским медијима у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана