Влада Српске: Федерација БиХ не жели Србе, али жели све оно што је српско у БиХ

Срна
Влада Српске: Федерација БиХ не жели Србе, али жели све оно што је српско у БиХ

БАЊАЛУКА - Док из Републике Српске стижу поруке мира и позиви председника Српске Милорада Додика да обележавање у Сребреници протекне у миру и достојанствено, из Федерације БиХ упорно стижу супротне поруке, па се поставља питање да ли Бошњаци желе да живе са осталим народима у БиХ.

“Судећи према изјавама које се могу чути из ФБиХ они не желе Србе у БиХ, али желе оно што је српско у БиХ. Неко ко је члан Председништва БиХ не може правити проблеме у функционисању БиХ, а то Денис Бећировић константно чини, како на унутрашњем плану, тако и на међународном”, саопштено је из Владе Републике Српске.

Откако је Бећировић, додају, на том месту континуирано ради против српског народа, а суштиниски би требао да има потпуно другачију уставну улогу, што потврђује и његово данашње обраћање у Сребреници.

“Поставља се питање након оваквих изјава ко је против Дејтона, и ко након 30 година од рата жели да оствари ратне циљеве.Српски народ то не може дозволити”, навели су из Владе и истакли:

“Позивамо међународну заједницу да се огласи и каже има ли мjеста за Србе у овој земљи. Због ратнохушкачких изјава које у последње врijеме долазе из ФБиХ Срби се не осjећају добро, а подсећамо да су Срби најстарији народ на овим просторима, важно је нагласити да им се неће остварити идеја да Србе протjерају”.

Из Владе су позвали и нелегално високог представника Кристијана Шмита и амбасадора САД у БиХ Мајкла Марфија да се огласе поводом оваквих изјава и кажу шта мисле, да би Срби знали шта им је чинити.

“Сваки дан се из ФБиХ нападају Срби и Србија, измишљају се проблеми, нападају се кадети из Србије, а муџахедини и повратници са страних ратишта нису проблем. Постављамо питање међународној заједници да ли жели мир и може ли гарантовати права и слободе за сва три народа у БиХ. Данашњи представници Бошњака, треба да траже кривца у својим политичким претходницима, који су пристали и дали потпис за овакву БиХ, засновану на Дејтонском споразуму, ако им то не одговара нека у њима траже кривца, а не у српском народу”, наводи се у владином саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана