Влада Републике Српске: Забрињавајућа пристрасност Уставног суда БиХ

Г.С.
Влада Републике Српске: Забрињавајућа пристрасност Уставног суда БиХ

БАЊАЛУКА - Експресним удовољавањем захтјева бошњачког члана Предсједништва БиХ, али и отвореним наговјештајима о томе каква ће бити одлука суда, а прије него што је на и донсена, Уставни суд је, прије свега, показао забрињавајући степен несамосталности и нескривене пристрасности у одлучивању.

Ово су саопштено из Владе Републике Српске након што је Уставни суд БиХ донио привремену одлуку и ван снаге ставио Закон о лијековима и медицинским средствима Републике Српске. 

Из Владе Српске саопштили су да је та одлука више него очигледно донесена под снажним утицајем међуанрдонних утицаја моћи, који евидентно, диктирају мишљење већине у Уставном суду. 

Такође, указали су и да је Закон о лијековима и медицинским средствима био мотивисан настојањем да се заштити здравље становништва Републике Српске у ситуацији док се здравствени систем суочавао са драматичним посљедицама неразумне одлуке Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ, која је, у јеку пандемије корона вируса, ургрозила здравље пацијената у болницама широм Републике Српске. 

"Све што је услиједило након тога, укључујући и неправедно санкционисање Алена Шеранића, министра здравља и социјалне заштите Републике Српске и и најновију одлуку Уставног суда, указује да се ради о међусобно координисаним одлукама центара моћи, који дјелују из угла сопоствених интереса,  не интереса становништва Републике Српске и БиХ", навели су у Влади Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана