Вишковић:Српска слави своје датуме и никоме не пријети

СРНА
Вишковић:Српска слави своје датуме и никоме не пријети

БРАТУНАЦ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да се Република Српска не боји ничијих пријетњи и да је одлука предсједника Милорада Додика да дио манифестације поводом Дана Републике буде измјештен из Бањалуке у друге градове и општине више него добра.

"Ове године је то Источно Сарајево, а наредних ће бити неке од других општина и градова широм Српске. Не разумијем зашто некоме смета да славимо 9. јануар на простору Републике Српске", рекао је Вишковић новинарима у Братунцу.

Вишковић је истакао да је прослава Дана Републике порука мира, љубави, јединства и да Српска само жели да слави своје датуме.

Он не разумије зашто неке невладине организације у федералном Сарајеву организују протесте и износе неистине и лажи.

"Када се у Федерацији БиХ слави 1. март немамо ништа против, не организујемо протесте, не бунимо се. Ми не признајемо тај датум, као што они не признају Дан Републике Српске, али не правимо било какве проблеме", истакао је премијер Српске.

Он каже да су и након његове јучерашње изјаве поводом Дана Републике одмах услиједили коментари и поруке да ће послати неке људе из Бужима и слично, те поручио: "Па, ево - дочекаћемо их, слободно нека их пошаљу".

"У суштини, ми нисмо ти који било коме пријете. Само хоћемо да будемо поштовани, уважени и да имамо право да славимо своје датуме онако како ми мислимо да треба, а не како неко други мисли да треба", нагласио је Вишковић.

Република Српска ће 9. јануара прославити Дан Републике и 31 годину постојања.

Девети јануар се слави као Дан Републике Српске јер је тог датума 1992. године настала под првобитним називом Српска Република БиХ.

Свечани дефиле поводом 9. јануара, Дана Републике први пут ове године биће одржан у Источном Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана