Вишковић: Влада Српске заинтересована за нови аранжман са ММФ-ом

Срна
Вишковић: Влада Српске заинтересована за нови аранжман са ММФ-ом

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске заинтересована је за нови аранжман са Међународним монетарним фондом (ММФ), али под условом да у фокусу искључиво буду економске теме, рекао је премијер Радован Вишковић током сусрета са резидентним представником ММФ-а у БиХ Андреасом Тудиком.

Вишковић је рекао да Република Српска редовно извршава своје обавезе према ММФ-у и свим осталим финансијским институцијама са којим сарађује и да је Влада опредијељена за развој даље сарадње са овом институцијом.

Током састанка у Бањалуци, којем је присуствовала и министар финансија Зора Видовић, изражено је чврсто опредјељење Владе да се и у наредном периоду ради на програму економских реформи, укључујући и развој даљих мјера на сузбијању сиве економије.

У том смислу је најављен скори почетак процеса фискализације у Републици Српској, који ће ускоро бити пуштен у тестну фазу, да би почетком љета био у пуној функцији, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Констатовано је да би овај процес требало да пружи значајан допринос у сузбијању сиве економије и јачања јавних прихода.

Вишковић је истакао да је Српска финансијски стабилна и да у пуном капацитету испуњава све преузете обавезе, те је ово приликом захвалио за техничку помоћ ММФ-у коју пружа владиним стручним тимовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана