Вишковић: Влада Српске наставиће са реализацијом пројекта “Бук Бијела”

Танјуг
Вишковић: Влада Српске наставиће са реализацијом пројекта “Бук Бијела”

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске наставиће са реализацијом хидроенергетског пројекта “Бук Бијела”, без обзира на изазове са којима се суочава, поручио је данас предсједник Владе Радован Вишковић.

“Од изузетне је важности да премостимо политичке препреке које нам стоје на путу, те да добијемо нових 93 мегавата часова чисте енергије и обезбједимо сигурну енергетску будућност за будућа покољења. Жао нам је што Црна Гора није препознала свој интерес да се прикључи реализацији овог пројекта и да га заједно изведемо у значајно увећаном капацитету, али и без тога, наставићемо са изградњом 'Бук Бијеле; у оквирима граница Републике Српске”, навео је Вишковић.

Истакао је да су обавеза и интерес Српске да се активно и убрзано ради на смањењу зависности од енергије произведене из угља.

“Изградњом 'Бук Бијела' бићемо ближи циљу да смањимо зависност од неупоредиво скупље и еколошки значајно неповољније производње енергије из угља. Из тог разлога активно ћемо радити на даљем развоју пројекта 'Бук Бијела' и других хидроенергетских капацитета, те, упоредо с тим, подстицати производњу енергије из сунца и ветра”, казао је Вишковић, саопштено је из Владе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана