Вишковић: Више новца за жене жртве рата

Срна
Вишковић: Више новца за жене жртве рата

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упознао је данас у Бањалуци представнике Удружења жена жртава рата Српске о плановима за израду буџета за наредну годину, у којој је планирано више буџетских средстава за ову категорију становништва с циљем побољшања њиховог положаја.

Он је, на састанку у оквиру консултација за припрему буџета за 2024. годину, истакао да ће Влада помоћи у рјешавању проблема са којима се сусрећу жене жртве рата и поручио им да ће увијек имати подршку институција у свом раду, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Вишковић је навео да ће Влада Републике Српске и Удружење жена жртава рата Српске, као и до сада, сарађивати на највишем могућем нивоу.

Предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић је премијеру Српске предочила ситуацију у овом удружењу и проблеме са којима се оно сусреће, похваливши настојање Владе да помогне овој социјалној категорији повећањем инвалиднина за наредну годину.

Рајилићева је захвалила премијеру Српске за сарадњу и позив за консултације.

Састанку у Бањалуци присуствовали су и министри финансија Зора Видовић и рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана