Вишковић: Велики изазови и пред будућом Владом

Срна
Вишковић: Велики изазови и пред будућом Владом

БАНЈАЛУКА - Будућу владу Српске чекаће исти изазови као и садашњу, који су глобалног карактера, попут инфлације, раста цијене енергената, али и животних намирница, рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић

Вишковић је оцијенио да је руско-украјински сукоб проузроковао глобалне посљедице и да већ постоје процјене да овај сукоб неће бити брзо завршен.

“То је изазвало многе поремећаје на које нисмо могли утицати, али морамо давати одговоре и тражити најбоља рјешења”, рекао је Вишковић за АТВ.

Говорећи о најавама новоизабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика да ће му бити повјерена позиција мандатара за састав нове владе, Вишковић је рекао да је захвалан Додику, СНСД-у и грађанима за указано повјерење на изборима.

“Протекле четири године обиљежене су тешким ситуацијама и изазовима, од пандемије, сукоба у Украјини и ако немате резултат грађани би то на изборима и оцијенили”, истакао је Вишковић.

Он је додао да се зна ко ће остати у Влади, али да не би говорио о томе с обзиром на чињеницу да још званично није мандатар.

Вишковић је навео и да је коалиција “Држава”, која до сада није чинила скупштинску већину у Републици Српској и није била у саставу Владе Републике Српске, изразила спремност за разговоре у моменту формирања нове Владе, те сматра да са њима треба разговарати.

“За разговоре се мени није обратио ДНС, СПС, СДС ни ПДП, већ коалиција жДржаваж”, рекао је Вишковић.

Он сматра да је најважније да Република Српска има усвојен буџет за 2023. годину, као и мјере економске политике како не би ушла у привремено финансирање јер, како је појаснио, у тој ситуацији не би била у могућности да исплаћује ни достигнута права - пензије, плате и сва давања која иду из буџета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана