Вишковић: Ускоро лијечење матичним ћелијама у Српској

СРНА
Вишковић: Ускоро лијечење матичним ћелијама у Српској

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је да је поносан што ће лијечење матичним ћелијама у Српској бити могуће у скорије вријеме, те истакао да је донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" побједа свих оних који учествују у прикупљају средства за успостављање регистра добровољних давалаца.

Вишковић је истакао да вјерује да ће ова хумана акција допринијети спашавању много живота, јер готово да нема савременог лијечења без матичних ћелија.

"Захваљујем се оним људима који су препознали да ово треба бити акција. Сваке године смо имали акције које су дале велики допринос", рекао је Вишковић на донаторској вечери. Он је нагласио да је важна и активност институција Републике Српске, те подсјетио да се донаторско вече одржава 14. пут.

"Сваке године је све већи одзив и институција и појединаца и грађана и то говори да смо на правом путу", додао је Вишковић и оцијенио да су грађани веома подржали акцију. Хуманитарни број 1411 за успостављање регистра добровољних давалаца матичних ћелија до сада је позван 90.711 пута у оквиру донаторске вечери "С љубављу храбрим срцима" која се под покровитељством предсједника Републике Српске Милорадом Додиком одржава у Бањалуци. Сви који желе могу донирати једну КМ позивом на број 1411 који ће бити активан до краја децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана