Вишковић у Пекингу са директорима три кинеска финансијска фонда

ГС
Вишковић у Пекингу са директорима три кинеска финансијска фонда

ПЕКИНГ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се у Пекингу са директорима три финансијска фонда у Народној Републици Кини.

Представници Каијуан Фонда, Шанхи Интернешенал Труста и Јијуан Рехуа Менаџмент Центра пожељели су добродошлицу премијеру Републике Српске и исказали заинтересованост за развој сарадње, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Вишковић је захвалио на досадашњој сарадњи са Народном Републиком Кином и истакао да је Кина један од највећих улагача и партнера у Републици Српској.

У наставку разговора, Вишковић је изразио спремност за развој сарадње у области финансија између Кине и Републике Српске, као и за привлачење што већег броја компанија и инвеститора који би убрзали даљи економски развој Републике Српске.

Саговорници у име кинеских финансијских фондова Ју Леј, директор Каијуан фонда, Тај Пенг, директор Шанхи Интернешенал Труста и Лу Џе испред Јијуан Рехуа Менаџмент Центра захвалили су на посјети Кини и опредијељености Републике Српске да се у будућем периоду прошири сарадња и у финансијском сектору.

Такође су истакли да ови фондови имају дугогодишње искуство на финансијским тржиштима у Кини и свијету и изразили спремност да стечено искуство пренесу на Републику Српску. Најавили су посјету Бањалуци како би са релевантним институцијама Републике Српске наставили преговоре.

Шанхи Интернешенал Труст је једна од прво основаних финансијских институција у Кини чији портфолио у 2021. износи 34,3 милијарде јуана инвестиција. Такође, Каијуан Фонд је фонд са великом и значајном репутацијом и позициониран је на 220. мјесту међу 500 компанија на свијету из ове области и регистрованим капиталом преко 55,1 милијарди јуана.

Премијер Српске је пожелио добродошлицу поменутим фондовима и захвалио амбасадору Кине у БиХ Ји Пингу на подршци коју пружа институцијама Републике Српске и нашим привредницима на повезивању са кинеским партнерима, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана