Вишковић у Италији са Федригом: Италијани заинтересовани за пословање у Српској

ГС
Вишковић у Италији са Федригом: Италијани заинтересовани за пословање у Српској

ТРСТ - У оквиру посјете италијанској регији Фриули Венеција Ђулија, премијер Републике Српске Радован Вишковић, у Трсту се састао са Масимилијаном Федригом, предсједником ове регије.

Федриго је и предсједник италијанских регија за успостављање прекораничне привредне и економске сарадње.

Вишковић каже да су данас у једној од пет аутономних регија Италије, са којом Република Српска има потписан споразум о сарадњи још из 2010. године.

- Позвао сам Федрига да дође у Бањалуку и Српску, да обновимо тај споразум, који је дао одређене резултате. Многа италијанска предузећа нашла су мјесто за пословањр у Српској. Желим да прошире своје инвестиције код нас - навео је Вишковић након састанка.

Вишковић каже да је ово једна од најразвијенијих регија у Италији.

- Покушаћемо њихова искуства да пресликамо на Републику Српску. Италијанска економија заснована је на малим и средњим предузећима, пољопривреди и туризму, а сличне потенцијале имамо и ми. Важно је рећи да су привредници из Италије веома заинтересовани да дођу у Српску и да инвестирају - истакао је Вишковић.

Циљ посјете је јачање економске и сарадње у области образовања. Предсједник Владе састаће се и са представницима привредника.

Како је најављено, учествоваће и на пословном форуму у Удинама, гдје ће италијанским компанијама представити потенцијале за улагања у Српску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана